The Vices

Stel je de liefdesbaby voor van The Strokes en Cage the Elephant, met een bevlogenheid die doet denken aan de oude Chili Peppers. Het zijn klinkende namen, maar bovenal zijn The Vices ongekend zichzelf. Met kinderlijk speelplezier en bloedserieuze ambities spelen ze net zo makkelijk strak en explosief als speels en dansbaar.

Sinds het uitkomen van debuutalbum Looking For Faces in maart 2021 lijkt alles goed te vallen voor The Vices. De eerste clubtour verkoopt meteen uit, Nothing But Thieves vraagt ze mee op tour langs Europa’s grote zalen, ze openden 3 keer voor Kensington in de Ziggo Dome, en grote festivals als Best Kept Secret en Sziget kunnen worden afgestreept. Omdat de rest van de wereld ook om moet voor de energieke Groningers worden er ook gewoon headline shows in Europa’s kleinste zalen gespeeld, net zo lang totdat de laatste persoon overtuigd is.

2023 belooft een bijzonder jaar te worden voor The Vices. Het in thuisstad Groningen opgestarte ViceFest beleeft dit jaar internationale edities in Londen, Antwerpen en Berlijn, en met het nieuwe, goed ontvangen, album Unknown Affairs op zak speelt de band hun grootste Nederlandse clubshows tot nu toe. Om vervolgens heel Europa door te trekken. In maart reizen ze af naar de Verenigde Staten voor het grote showcasefestival SXSW in Austin, TX en shows in New York City. Op 10 juni wacht The Vices een andere metropool: Vierlingsbeek!